Suroviny
-
Nudle: Historie, kterou jste možná neznali
Nudle. Jsou po celém světě. Najdete je v levných i drahých pokrmech. Jsou to takoví známí, chutní přátelé, ale co víme o jejich historii?…
Číst dál » -
Chinkiang ocet (镇江香醋): Tajemství čínské kuchyně
Čínská kuchyně je plná neuvěřitelných chutí a výrazných ingrediencí, které dodávají pokrmům jedinečný charakter. Jednou z nejzajímavějších a nejznámějších přísad, které obohacují čínská…
Číst dál » -
Rýžové víno Shaoxing (绍兴酒): Klíč k autentické čínské chuti
Přemýšleli jste někdy, proč vaše domácí čínské jídlo nechutná jako to, které dostanete v restauraci? Důležitým chybějícím prvkem může být právě…
Číst dál » -
Doubanjiang (豆瓣醬): Pikantní koření Číny
Doubanjiang (豆瓣酱) doslova znamená fazolová pasta. Existuje několik verzí populárních v různých oblastech v Číně. Charakteristicky se používá v sečuánské kuchyni a nazývá se…
Číst dál » -
Douchi (Yang Jiang 豆豉): Starobylé umění fermentovaných fazolí
Italové mají parmezán, Číňané fermentované černé fazole. Slovo „fazole“ v jejich názvu vedlo k určitým zmatkům v pojmenování. Černé fazole zde označují fermentované…
Číst dál » -
Sečuánský pepř (Huā Jiāo 花椒): Základní ingredience sečuánské kuchyně
Pokud jde o čínskou kuchyni, zejména sečuánskou, těžko můžete přehlédnout jedinečné koření, které dodává mnoha pokrmům vzrušující šmrnc: sečuánský pepř.
Číst dál » -
Jakou sójovou omáčku použít?
Sójové omáčky vyráběné v různých kulturách a oblastech se značně liší.
Číst dál » -
Jak se vyrábí sójová omáčka
Bez sójové omáčky se mnoho čínských a japonských pokrmů nedá správně uvařit.
Číst dál »