sójová omáčka
- Recepty
Vepřový bůček se zelím (Gān Guō Bái Cài 干锅白菜)
Vepřový bůček se zelím je v Číně známý jako suchý hrnec s čínským zelím. Naučte se, jak udělat toto jednoduché, ale velmi…
Číst dál » - Recepty
Pomerančové kuře (Chen Pí Jī 陈皮鸡)
Pomerančové kuře je pokrm s bohatou historií a jedinečnou chutí. Je to jedno z nejkreativnějších jídel posledních 30 let. Jeho původ sahá až…
Číst dál » - Recepty
Dan Dan nudle (Dàndàn miàn 担担面)
Dan Dan nudle jsou oblíbené a ikonické sečuánské jídlo, které si získalo obrovskou popularitu po celém světě. Díky svému pikantnímu a voňavému vývaru…
Číst dál » - Recepty
Čínská sladká sójová omáčka (Fù Zhì Jiàng Yóu 复制酱油)
Čínská sladká sójová omáčka je klíčovou složkou mnoha předkrmů, nudlí a knedlíků. Jmenovitě sladké vodní nudle, wontony v červeném oleji a sečuánské dumplings.…
Číst dál » - Recepty
Kuře Kung Pao (Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁)
V sečuánské restauraci Sichuan PoPo nám připravili úžasné kuře Kung Pao. Jídlo po kterém vám neshoří jazyk je jen trochu…
Číst dál » - Recepty
Kuře podivuhodné chuti (Guài Wèi Jī Sī 怪味鸡丝)
Klasické, studené sečuánské kuřecí jídlo s neobvyklým názvem. Toto slavné sečuánské jídlo je stejně ohromující, jak jeho název napovídá. Kuře podivuhodné…
Číst dál » - Recepty
Čínské smažené nudle (Chow Mein 炒面)
Chow Mein doslova znamená „smažené nudle“ a obvykle se tento pokrm připravuje z nudlí, bílkovin a zeleniny smažené s omáčkou. Jsou relativně zdravým jídlem,…
Číst dál » - Recepty
Dvakrát vařený bůček (Hui Guo Rou 回锅肉)
Dvakrát vařený bůček (回鍋肉, huí guō ròu) je tradiční sečuánské jídlo. Hui Guo Rou, znamená doslova „maso, které se vrátilo…
Číst dál » - Recepty
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qie Zi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Lilek (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál » - Recepty
Mravenci lezoucí po stromě (Ma Yi Shang Shu 蚂蚁上树)
Mravenci lezoucí po stromě. Pokud jste o tomto klasickém čínském pokrmu nikdy neslyšeli, asi vás odradí jeho matoucí, nevábný název.…
Číst dál »