sójová omáčka
- Recepty
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qiezi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Lilek (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál » - Recepty
Čínská hnědá omáčka
Kantonská omáčka je páteří čínské kuchyně. Je také známá jako čínská hnědá omáčka. Kantonská kuchyně pochází z provincie Guangdong v Číně. Většina…
Číst dál » - Recepty
Kuře ve sladkokyselé omáčce (Gu Lou Yuk 咕噜肉)
Sladkokyselá omáčka je obvykle spojena s autentickou čínskou kombinací rýžového octa a cukru. Její původní forma měla světle žlutou barvu, byla obvykle…
Číst dál » - Recepty
Kuře s černými fazolemi (Dou Chi Ji Ding 豆豉雞丁)
Toto je mírně zjednodušená verze vynikajícího jídla z Hunanského města Liuyang.
Číst dál » - Recepty
Smažené strouhané brambory (Tudou Si 酸辣土豆丝)
Recept na smažené strouhané brambory je v Číně velmi populární a existuje mnoho způsobů, jak přistupovat k jeho vaření.
Číst dál » - Recepty
Kuře Kung Pao (Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁)
Kuře Kung Pao najdete na jídelních lístcích mnoha čínských restaurací. Každá restaurace má však jinou verzi, někdy se zcela odlišnou…
Číst dál » - Recepty
Pikantní polévka (Hot and Sour Soup 酸辣汤)
Pikantní, nebo také ostrokyselá polévka. Když si ji připravíte doma, můžete si sami kontrolovat úroveň kyselosti a pálivosti.
Číst dál » - Suroviny
Jakou sójovou omáčku použít?
Sójové omáčky vyráběné v různých kulturách a oblastech se značně liší.
Číst dál » - Suroviny
Jak se vyrábí sójová omáčka
Bez sójové omáčky se mnoho čínských a japonských pokrmů nedá správně uvařit.
Číst dál »