Recepty
-
Jarní nudle (Cōng Yóu Bàn Miàn 葱油拌面)
Jarní nudle, známé také jako Scallion oil noodles, je klasické čínské nudlové jídlo pocházející ze Šanghaje. Tento jednoduchý a chutný pokrm…
Číst dál » -
Smažená kuřecí rýže (Jī Ròu Chao Fàn 鸡肉炒饭)
Smažená kuřecí rýže (Jī Ròu Chao Fàn 鸡肉炒饭) je ikonické čínské jídlo, které si získalo oblibu po celém světě. Toto jednoduché,…
Číst dál » -
Skleněné nudle se zelím (Bái Cài Dùn Fen Tiáo 白菜炖粉条)
Skleněné nudle s zelím, známé také jako 白菜炖粉条, je klasickým čínským jídlem, které se vyznačuje svou jednoduchostí, chutí a výživovou hodnotou. Co…
Číst dál » -
Čínská vaječná omeleta (Egg Foo Yung 芙蓉蛋)
Egg Foo Yung je čínská vaječná omeleta. Název je kantonský a znamená „ibiškové vejce“. Egg Foo Yung (také Egg Foo Young…
Číst dál » -
Pikantní studené nudle (Sichuan Liang Miàn 四川凉面)
Pálivé a osvěžující studené nudle se sečuánským dresinkem jsou tak delikátní jídlo, které musíte vyzkoušet! Pikantní studené nudle, v čínštině známé jako…
Číst dál » -
Salát z černých hub (Liangban Mu’er 凉拌木耳)
Čínská kuchyně, bohatá na různorodost chutí a exotických surovin, skrývá mnoho pokladů, které můžeme objevovat i v západních kuchyních. Jedním z těchto objevů je…
Číst dál » -
Donganské kuře (Dong’an Zī Jī 東安子雞)
Donganské kuře je jedno z nejznámějších hunanských jídel. Je to delikátní směs kuřecího masa ochucená chilli papričkami a kořením s čirým rýžovým octem.…
Číst dál » -
Vepřové plátky s houbami (Mu Er Rou Pian 木耳肉片)
Vepřové plátky s houbami jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů v čínské kuchyni. Kombinace tenkých plátků vepřového masa a lahodných hub vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii.…
Číst dál » -
Kuře tří hrnků (San Bei Jī 三杯鸡)
Kuře tří hrnků je slavné tradiční jídlo v provincii Ťiang-si (Jiangxi) s historií sahající až do dynastie Song. V roce 2008 bylo Kuře…
Číst dál » -
Kuře Mala (La Zí Jī 重庆辣子鸡)
Kuře Mala nebo také Chongqing kuře je oblíbené po celé Číně a je považováno za klasickou delikatesu. Navzdory svému smrtelně pálivému vzhledu…
Číst dál »