Recepty
-
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qiezi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Lilek (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál » -
Mravenci lezoucí po stromě (Ma Yi Shang Shu – 蚂蚁上树)
Mravenci lezoucí po stromě. Pokud jste o tomto klasickém čínském pokrmu nikdy neslyšeli, asi vás odradí jeho matoucí, nevábný název.…
Číst dál » -
Čínská hnědá omáčka
Kantonská omáčka je páteří čínské kuchyně. Je také známá jako čínská hnědá omáčka. Kantonská kuchyně pochází z provincie Guangdong v Číně. Většina…
Číst dál » -
Kuře ve sladkokyselé omáčce (Gu Lou Yuk 咕噜肉)
Sladkokyselá omáčka je obvykle spojena s autentickou čínskou kombinací rýžového octa a cukru. Její původní forma měla světle žlutou barvu, byla obvykle…
Číst dál » -
Kuře s černými fazolemi (Dou Chi Ji Ding 豆豉雞丁)
Toto je mírně zjednodušená verze vynikajícího jídla z Hunanského města Liuyang.
Číst dál » -
Míchaná vejce s rajčaty (番茄炒鸡蛋)
Míchaná vejce s rajčaty je jednoduchý, ale lahodný pokrm, který je skutečně čínským národním jídlem.
Číst dál » -
Smažené strouhané brambory (Tudou Si 酸辣土豆丝)
Recept na smažené strouhané brambory je v Číně velmi populární a existuje mnoho způsobů, jak přistupovat k jeho vaření.
Číst dál » -
Kuře Kung Pao (Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁)
Kuře Kung Pao najdete na jídelních lístcích mnoha čínských restaurací. Každá restaurace má však jinou verzi, někdy se zcela odlišnou…
Číst dál » -
Pikantní polévka (Hot and Sour Soup 酸辣汤)
Pikantní, nebo také ostrokyselá polévka. Když si ji připravíte doma, můžete si sami kontrolovat úroveň kyselosti a pálivosti.
Číst dál » -
Mapo Tofu (麻婆豆腐)
Mapo tofu patří mezi deset nejznámějších čínských jídel a těší se velké oblibě nejen mezi Číňany.
Číst dál »