douchi
- Recepty
Dvakrát vařený bůček (Hui Guo Rou 回锅肉)
Dvakrát vařený bůček (回鍋肉, huí guō ròu) je tradiční sečuánské jídlo. Hui Guo Rou, znamená doslova „maso, které se vrátilo…
Číst dál » - Recepty
Kuře s černými fazolemi (Dou Chi Ji Ding 豆豉雞丁)
Toto je mírně zjednodušená verze vynikajícího jídla z Hunanského města Liuyang.
Číst dál » - Suroviny
Douchi (Yang Jiang 豆豉): Starobylé umění fermentovaných fazolí
Italové mají parmezán, Číňané fermentované černé fazole. Slovo “fazole” v jejich názvu vedlo k určitým zmatkům v pojmenování. Černé fazole zde označují fermentované…
Číst dál » - Recepty
Mapo Tofu (麻婆豆腐)
Mapo tofu patří mezi deset nejznámějších čínských jídel a těší se velké oblibě nejen mezi Číňany.
Číst dál »