Kuře s černými fazolemi (Dou Chi Ji Ding 豆豉雞丁)

Toto je mírně zjednodušená verze vynikajícího jídla z Hunanského města Liuyang. Kuře se pouze smaží za stálého míchání, takže si zachovává šťavnatou chuť. Koření zůstává zachováno stejné jako v původním receptu. Chilli papričky můžete vynechat, nebo je můžete přidat podle chuti. Fermentované černé fazole (douchi) patří k nejvýraznějším hunským kořením, zejména v kombinaci s chilli papričkami.
Ingredience:
- 2 vykostěná kuřecí stehna (250 g)
- 1 malá zelená paprika nebo po ½ červené a zelené papriky
- 3 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku (oloupané a na plátky nakrájené)
- stejné množství zázvoru (oloupaného a nakrájeného na plátky)
- 2 lžíce fermentovaných černých fazolí (douchi)
- 1-2 lžičky mleté chilli papričky, podle chuti
- Sůl
- 2 lžíce jemně nakrájené zelené jarní cibulky
- 1 lžička sezamového oleje
Marináda:
- 1 polévková lžíce rýžového vína Shaoxing
- ¼ lžičky soli
- 1½ lžičky kukuřičného škrobu (nebo bramborového)
- 1 lžička lehké sójové omáčky
- 1 lžička tmavé sójové omáčky

Příprava:
Kuřecí maso nakrájejte na kostky o velikosti 1-2 cm a vložte do mísy. Smíchejte přísady na marinádu, přidejte k nakrájeným kuřecím kouskům a dobře promíchejte.
Nakrájejte papriku (papriky) na malé čtverečky velké tak, aby se hodily ke kuřeti.
Rozehřejte pánev wok na silném plameni, přidejte 1 lžíci oleje, pak přidejte papriku a smažte, dokud není horká a mírně rozvařená, ale stále ještě křupavá. Vyjměte ji a dejte stranou.
Wok znovu rozehřejte na silném plameni. Přidejte zbytek oleje, roztočte ho po pánvi, přidejte marinované kuře a za stálého míchání osmahněte. Kousky masa od sebe při míchání oddělujte. Když se oddělí a začnou blednout, přidejte česnek, zázvor a promíchejte
Smažte, dokud se česnek se zázvorem nerozvoní. Přidejte černé fazole (douchi) a několikrát zamíchejte, dokud je neucítíte. Poté přidejte mletou chilli papričku a do pánve vraťte osmaženou papriku. Pokračujte dokud se kuře nepropeče. Podle chuti osolte. Poté vmíchejte jarní cibulku a mimo oheň sezamový olej. Podávejte s rýží.