rýžové víno
-
Recepty
Sladkokyselá vepřová žebírka (Táng Cù Pái Gu 糖醋排骨)
Sladkokyselá vepřová žebírka, představují jeden z nejznámějších pokrmů čínské kuchyně. Tento pokrm je oblíbený nejen pro svou bohatou chuť, ale také…
Číst dál » -
Recepty
Sečuánské vepřové maso (Yu Xiang Rou Si, 鱼香肉丝)
Sečuánské vepřové maso, známé také jako Yu Xiang Rou Si (鱼香肉丝), je ikonické čínské jídlo pocházející z provincie Sečuán. Toto pikantní…
Číst dál » -
Recepty
Čínská vaječná omeleta (Egg Foo Yung 芙蓉蛋)
Egg Foo Yung je čínská vaječná omeleta. Název je kantonský a znamená „ibiškové vejce“. Egg Foo Yung (také Egg Foo Young…
Číst dál » -
Recepty
Donganské kuře (Dong’an Zī Jī 東安子雞)
Donganské kuře je jedno z nejznámějších hunanských jídel. Je to delikátní směs kuřecího masa ochucená chilli papričkami a kořením s čirým rýžovým octem.…
Číst dál » -
Recepty
Vepřové plátky s houbami (Mu Er Rou Pian 木耳肉片)
Vepřové plátky s houbami jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů v čínské kuchyni. Kombinace tenkých plátků vepřového masa a lahodných hub vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii.…
Číst dál » -
Recepty
Kuře tří hrnků (San Bei Jī 三杯鸡)
Kuře tří hrnků je slavné tradiční jídlo v provincii Ťiang-si (Jiangxi) s historií sahající až do dynastie Song. V roce 2008 bylo Kuře…
Číst dál » -
Recepty
Kuře Mala (La Zí Jī 重庆辣子鸡)
Kuře Mala nebo také Chongqing kuře je oblíbené po celé Číně a je považováno za klasickou delikatesu. Navzdory svému smrtelně pálivému vzhledu…
Číst dál » -
Recepty
Opilé kuře (Zuì Jī 醉鸡)
Opilé kuře má své kořeny v tradiční čínské kuchyni. Jeho původ je spojen s městem Shaoxing, které je známé produkci kvalitního rýžového…
Číst dál » -
Recepty
Vepřový bůček se zelím (Gān Guō Bái Cài 干锅白菜)
Vepřový bůček se zelím je v Číně známý jako suchý hrnec s čínským zelím. Naučte se, jak udělat toto jednoduché, ale velmi…
Číst dál » -
Recepty
Pomerančové kuře (Chen Pí Jī 陈皮鸡)
Pomerančové kuře je pokrm s bohatou historií a jedinečnou chutí. Je to jedno z nejkreativnějších jídel posledních 30 let. Jeho původ sahá až…
Číst dál »