recept
- Recepty
Čínské nakládané zelí (Pào Cài 泡菜)
Čínské nakládané zelí, známé v čínštině jako pào cài (泡菜), je jedním z těch skromných, avšak oblíbených pokrmů, které zdobí stoly domácností…
Číst dál » - Recepty
Čínská sladká sójová omáčka (Fù Zhì Jiàng Yóu 复制酱油)
Čínská sladká sójová omáčka je klíčovou složkou mnoha předkrmů, nudlí a knedlíků. Jmenovitě sladké vodní nudle, wontony v červeném oleji a sečuánské dumplings.…
Číst dál » - Recepty
Kuře v omáčce z červeného oleje (Kou Shui Ji 口水鸡)
Kuře (Kou Shui Ji 口水鸡 je jedním z typických sečuánských jídel. Je to studený pokrm vyrobený z vařeného kuřecího masa…
Číst dál » - Recepty
Kuře Kung Pao (Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁)
V sečuánské restauraci Sichuan PoPo nám připravili úžasné kuře Kung Pao. Jídlo po kterém vám neshoří jazyk je jen trochu…
Číst dál » - Recepty
Kuře podivuhodné chuti (Guài Wèi Jī Sī 怪味鸡丝)
Klasické, studené sečuánské kuřecí jídlo s neobvyklým názvem. Toto slavné sečuánské jídlo je stejně ohromující, jak jeho název napovídá. Kuře podivuhodné…
Číst dál » - Recepty
Čínské smažené nudle (Chow Mein 炒面)
Chow Mein doslova znamená „smažené nudle“ a obvykle se tento pokrm připravuje z nudlí, bílkovin a zeleniny smažené s omáčkou. Jsou relativně zdravým jídlem,…
Číst dál » - Recepty
Dvakrát vařený bůček (Hui Guo Rou 回锅肉)
Dvakrát vařený bůček (回鍋肉, huí guō ròu) je tradiční sečuánské jídlo. Hui Guo Rou, znamená doslova „maso, které se vrátilo…
Číst dál » - Recepty
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qie Zi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Lilek (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál » - Recepty
Mravenci lezoucí po stromě (Ma Yi Shang Shu 蚂蚁上树)
Mravenci lezoucí po stromě. Pokud jste o tomto klasickém čínském pokrmu nikdy neslyšeli, asi vás odradí jeho matoucí, nevábný název.…
Číst dál » - Recepty
Čínská hnědá omáčka
Kantonská omáčka je páteří čínské kuchyně. Je také známá jako čínská hnědá omáčka. Kantonská kuchyně pochází z provincie Guangdong v Číně. Většina…
Číst dál »