Recepty
-
Mravenci lezoucí po stromě (Ma Yi Shang Shu 蚂蚁上树)
Mravenci lezoucí po stromě. Pokud jste o tomto klasickém čínském pokrmu nikdy neslyšeli, asi vás odradí jeho matoucí, nevábný název.…
Číst dál » -
Čínská hnědá omáčka
Čínská hnědá omáčka je neodmyslitelnou součástí čínské kuchyně, zejména kantonské, a její bohatá chuť a univerzální použití ji činí klíčovým prvkem v mnoha…
Číst dál » -
Kuře ve sladkokyselé omáčce (Gu Lou Yuk 咕噜肉)
Kuře ve sladkokyselé omáčce pochází z 18. století z Číny. Do Spojených států se pokrm rozšířil na počátku 20. století.
Číst dál » -
Kuře s černými fazolemi (Dou Chi Ji Ding 豆豉雞丁)
Toto je mírně zjednodušená verze vynikajícího jídla z Hunanského města Liuyang.
Číst dál » -
Míchaná vejce s rajčaty (番茄炒鸡蛋)
Míchaná vejce s rajčaty je jednoduchý, ale lahodný pokrm, který je skutečně čínským národním jídlem.
Číst dál » -
Smažené strouhané brambory (Tudou Si 酸辣土豆丝)
Recept na smažené strouhané brambory je v Číně velmi populární a existuje mnoho způsobů, jak přistupovat k jeho vaření.
Číst dál » -
Pikantní polévka (Hot and Sour Soup 酸辣汤)
Pikantní, nebo také ostrokyselá polévka. Když si ji připravíte doma, můžete si sami kontrolovat úroveň kyselosti a pálivosti.
Číst dál » -
Mapo Tofu (麻婆豆腐)
Mapo tofu patří mezi deset nejznámějších čínských jídel a těší se velké oblibě nejen mezi Číňany.
Číst dál » -
Chilli olej (Hong You 辣椒油): Jedinečné koření čínské kuchyně
Naučte se připravit čínský chilli olej , který je základním kořením mnoha pokrmů čínské kuchyně, zejména sečuánského stylu.
Číst dál »