sezamový olej
- Recepty
Smažené nudle s hovězím masem (Niú Ròu Chao Miàn 牛肉炒面)
Smažené nudle s hovězím masem mají v čínské kuchyni dlouhou historii, sahající až do dynastie Chan (202 př. n. l. – 220 n.…
Číst dál » - Recepty
Vepřové plátky s česnekovou omáčkou (Suan Ni Bai Rou 蒜泥白肉)
Vepřové plátky s česnekovou omáčkou (Suan Ni Bai Rou 蒜泥白肉) je klasický pokrm pocházející ze Sečuánu, který vyniká svou výraznou chutí…
Číst dál » - Recepty
Horké suché nudle (Rè Gān Miàn 热干面)
Představte si nudle pokryté hustou omáčkou ze sezamu, které jsou následně proložené zeleninou a dochuceny pikantním kořením. Horké suché nudle (热干面)…
Číst dál » - Recepty
Jarní nudle (Cōng Yóu Bàn Miàn 葱油拌面)
Jarní nudle, známé také jako Scallion oil noodles, je klasické čínské nudlové jídlo pocházející ze Šanghaje. Tento jednoduchý a chutný pokrm…
Číst dál » - Recepty
Čínská vaječná omeleta (Egg Foo Yung 芙蓉蛋)
Egg Foo Yung je čínská vaječná omeleta. Název je kantonský a znamená „ibiškové vejce“. Egg Foo Yung (také Egg Foo Young…
Číst dál » - Recepty
Pikantní studené nudle (Sichuan Liang Miàn 四川凉面)
Pálivé a osvěžující studené nudle se sečuánským dresinkem jsou tak delikátní jídlo, které musíte vyzkoušet! Pikantní studené nudle, v čínštině známé jako…
Číst dál » - Recepty
Vepřový bůček se zelím (Gān Guō Bái Cài 干锅白菜)
Vepřový bůček se zelím je v Číně známý jako suchý hrnec s čínským zelím. Naučte se, jak udělat toto jednoduché, ale velmi…
Číst dál » - Recepty
Dan Dan nudle (Dàndàn Miàn 担担面)
Dan Dan nudle jsou oblíbené a ikonické sečuánské jídlo, které si získalo obrovskou popularitu po celém světě. Díky svému pikantnímu a voňavému vývaru…
Číst dál » - Recepty
Kuře podivuhodné chuti (Guài Wèi Jī Sī 怪味鸡丝)
Klasické, studené sečuánské kuřecí jídlo s neobvyklým názvem. Toto slavné sečuánské jídlo je stejně ohromující, jak jeho název napovídá. Kuře podivuhodné…
Číst dál » - Recepty
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qie Zi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Eggplants (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál »