rýžový ocet
-
Recepty
Sladkokyselé masové kuličky (Táng Cù Wán Zi 糖醋丸子)
Sladkokyselé masové kuličky jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Tento pokrm je ikonou provincie Shandong, ale svou popularitou překročil regionální…
Číst dál » -
Recepty
Sladkokyselá vepřová žebírka (Táng Cù Pái Gu 糖醋排骨)
Sladkokyselá vepřová žebírka, představují jeden z nejznámějších pokrmů čínské kuchyně. Tento pokrm je oblíbený nejen pro svou bohatou chuť, ale také…
Číst dál » -
Recepty
Sečuánské vepřové maso (Yu Xiang Rou Si, 鱼香肉丝)
Sečuánské vepřové maso, známé také jako Yu Xiang Rou Si (鱼香肉丝), je ikonické čínské jídlo pocházející z provincie Sečuán. Toto pikantní…
Číst dál » -
Recepty
Pikantní studené nudle (Sichuan Liang Miàn 四川凉面)
Pálivé a osvěžující studené nudle se sečuánským dresinkem jsou tak delikátní jídlo, které musíte vyzkoušet! Pikantní studené nudle, v čínštině známé jako…
Číst dál » -
Recepty
Salát z černých hub (Liangban Mu’er 凉拌木耳)
Čínská kuchyně, bohatá na různorodost chutí a exotických surovin, skrývá mnoho pokladů, které můžeme objevovat i v západních kuchyních. Jedním z těchto objevů je…
Číst dál » -
Recepty
Donganské kuře (Dong’an Zī Jī 東安子雞)
Donganské kuře je jedno z nejznámějších hunanských jídel. Je to delikátní směs kuřecího masa ochucená chilli papričkami a kořením s čirým rýžovým octem.…
Číst dál » -
Recepty
Čínské nakládané zelí (Pào Cài 泡菜)
Čínské nakládané zelí, známé v čínštině jako pào cài (泡菜), je jedním ze skromných, avšak oblíbených pokrmů.
Číst dál » -
Recepty
Kuře Kung Pao (Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁)
V sečuánské restauraci Sichuan PoPo nám připravili úžasné kuře Kung Pao. Jídlo po kterém vám neshoří jazyk je jen trochu…
Číst dál » -
Recepty
Kuře podivuhodné chuti (Guài Wèi Jī Sī 怪味鸡丝)
Klasické, studené sečuánské kuřecí jídlo s neobvyklým názvem. Toto slavné sečuánské jídlo je stejně ohromující, jak jeho název napovídá. Kuře podivuhodné…
Číst dál » -
Suroviny
Chinkiang ocet (镇江香醋): Tajemství čínské kuchyně
Čínská kuchyně je plná neuvěřitelných chutí a výrazných ingrediencí, které dodávají pokrmům jedinečný charakter. Jednou z nejzajímavějších a nejznámějších přísad, které obohacují čínská…
Číst dál »