recept
- Recepty
Kuře podivuhodné chuti (Guài Wèi Jī Sī 怪味鸡丝)
Klasické, studené sečuánské kuřecí jídlo s neobvyklým názvem. Toto slavné sečuánské jídlo je stejně ohromující, jak jeho název napovídá. Kuře podivuhodné…
Číst dál » - Recepty
Čínské smažené nudle (Chow Mein 炒面)
Chow Mein doslova znamená „smažené nudle“ a obvykle se tento pokrm připravuje z nudlí, bílkovin a zeleniny smažené s omáčkou. Jsou relativně zdravým jídlem,…
Číst dál » - Recepty
Dvakrát vařený bůček (Hui Guo Rou 回锅肉)
Dvakrát vařený bůček (回鍋肉, huí guō ròu) je tradiční sečuánské jídlo. Hui Guo Rou, znamená doslova „maso, které se vrátilo…
Číst dál » - Recepty
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qie Zi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Lilek (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál » - Recepty
Mravenci lezoucí po stromě (Ma Yi Shang Shu 蚂蚁上树)
Mravenci lezoucí po stromě. Pokud jste o tomto klasickém čínském pokrmu nikdy neslyšeli, asi vás odradí jeho matoucí, nevábný název.…
Číst dál » - Recepty
Čínská hnědá omáčka
Kantonská omáčka je páteří čínské kuchyně. Je také známá jako čínská hnědá omáčka. Kantonská kuchyně pochází z provincie Guangdong v Číně. Většina…
Číst dál » - Recepty
Kuře ve sladkokyselé omáčce (Gu Lou Yuk 咕噜肉)
Kuře ve sladkokyselé omáčce pochází z 18. století z Číny. Do Spojených států se pokrm rozšířil na počátku 20. století.
Číst dál » - Recepty
Kuře s černými fazolemi (Dou Chi Ji Ding 豆豉雞丁)
Toto je mírně zjednodušená verze vynikajícího jídla z Hunanského města Liuyang.
Číst dál » - Recepty
Míchaná vejce s rajčaty (番茄炒鸡蛋)
Míchaná vejce s rajčaty je jednoduchý, ale lahodný pokrm, který je skutečně čínským národním jídlem.
Číst dál » - Recepty
Smažené strouhané brambory (Tudou Si 酸辣土豆丝)
Recept na smažené strouhané brambory je v Číně velmi populární a existuje mnoho způsobů, jak přistupovat k jeho vaření.
Číst dál »