Nudle Dan Dan pocházející z čínské provincie Sichuan mají bohatou historii, která sahá až do dynastie Qing. Název „Dan Dan“ je odvozen od nosné tyče (dan dan), kterou pouliční prodavači používali k přepravě nudlí a přísad. Tito prodejci nosili na jednom konci tyče košík nudlí a na druhém hrnec s chutným vývarem. Nudle pak smíchali s omáčkou a naservírovali zákazníkům.
1hrstlistové zelené zeleniny – např. bok choysum choy, špenát atd
Na ozdobu
2ksjarní cibulkyjemně nasekané
Postup
Maso
Mleté vepřové maso dejte do misky. Přidejte sójovou omáčku a rýžové víno. Dobře promíchejte, aby se maso co nejvíce uvolnilo.
Poleva
Nalijte olej do studeného woku. Přidejte arašídy a na mírném ohni smažte, dokud nezezlátnou. Přesuňte arašídy do mísy (nechte v nich olej) a dejte stranou.
Do zbylého oleje přidejte nasekaný zázvor, maso, mleté Ya Cai a chilli vločky. Když je maso zcela upečené, dejte stranou.
Omáčka
V misce smíchejte sezamovou pastu a vodu, dokud nebude polotekoucí a hladká.