Zpět
+ porce
Dan Dan mian
Vytisknout recept
5 z 33 hodnocení

Dan Dan nudle (Dàndàn miàn 担担面)

Nudle Dan Dan pocházející z čínské provincie Sichuan mají bohatou historii, která sahá až do dynastie Qing. Název „Dan Dan“ je odvozen od nosné tyče (dan dan), kterou pouliční prodavači používali k přepravě nudlí a přísad. Tito prodejci nosili na jednom konci tyče košík nudlí a na druhém hrnec s chutným vývarem. Nudle pak smíchali s omáčkou a naservírovali zákazníkům.
Doba přípravy15 minuty
Doba vaření20 minuty
Celkový čas35 minuty
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

Poleva

  • 150 g mletého vepřového nebo hovězího masa
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 2 lžičky rýžového vína Shaoxing
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce arašídů hrubě drcené
  • 1 lžička zázvoru na drobno nasekaný
  • 1 lžíce mletého Ya Cai - nebo Zha Cai
  • 1 lžička chilli vloček podle chuti

Omáčka

Nudle

Na ozdobu

  • 2 ks jarní cibulky jemně nasekané

Postup 

Maso

  • Mleté vepřové maso dejte do misky. Přidejte sójovou omáčku a rýžové víno. Dobře promíchejte, aby se maso co nejvíce uvolnilo.

Poleva

  • Nalijte olej do studeného woku. Přidejte arašídy a na mírném ohni smažte, dokud nezezlátnou. Přesuňte arašídy do mísy (nechte v nich olej) a dejte stranou.
  • Do zbylého oleje přidejte nasekaný zázvor, maso, mleté ​​Ya Cai a chilli vločky. Když je maso zcela upečené, dejte stranou.

Omáčka

Nudle

  • Přiveďte velký hrnec vody k plnému varu. Uvařte nudle podle návodu na obalu. Přidejte zeleninu.
  • Po uvaření slijte a na několik sekund proplachujte pod studenou vodou, abyste odstranili přebytečný škrob.

Podávání

  • Nalijte omáčku do dvou servírovacích misek. Přidejte nudle a zeleninu.
  • Navrch dejte vařené maso a arašídy. Ozdobte jarní cibulkou.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇