Vložte na větší kusy nakrájený vepřový bůček do velkého hrnce s dostatečným množstvím studené vody tak, aby byl celý ponořený ve vodě. Přidejte 2 zelené cibulky, sečuánský pepř a rýžové víno. Přiveďte k varu a vařte 15 až 20 minut, dokud se kůže neuvolní. Vyndejte a dejte stranou vychladnout. Poté dejte na několik hodin do lednice nebo na 1 až 2 hodiny do mrazáku, čímž maso zpevníte a bude se snáze krájet. Bůček nakrájejte na 1-2 mm silné plátky (jako plátky slaniny).
Ve woku rozehřejte asi 1 lžičku oleje (ne moc, jinak by pokrm mohl být přemaštěný) a opékejte plátky vepřového bůčku asi 1-2 minuty za občasného míchání a obracení, dokud neztratí růžovou barvu a nezačnou se kroutit.
Plátky vyndejte stranou a nechte pouze olej, smažte doubanjiang na mírném ohni, dokud olej nezčervená. Přidejte zázvor, česnek a jarní cibulku, dokud nezavoní. Přidejte douchi a smažte další půl minuty.
Přidejte cukr, rýžové víno a zamíchejte. Vhoďte znovu do woku plátky bůčku, zvyšte oheň, promíchejte, přidejte světlou sojovou omáčku, čerstvou chilli papričku a zelenou část jarní cibulky. Vše dobře promáchejte a hned podávejte. Tento proces by měl být rychlý, aby jídlo neztratilo čerstvost.
Podáváme s dušenou rýží.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇