Sečuánské vepřové maso, známé také jako Yu Xiang Rou Si (鱼香肉丝), je ikonické čínské jídlo pocházející z provincie Sečuán. Toto pikantní jídlo si získalo srdce gurmánů po celém světě a je oblíbenou volbou pro rychlou a chutnou večeři.
Za stálého míchání smažte asi půl minuty a poté přidejte vepřové maso. Pokračujte ve smažení ještě půl minuty.
Nalijte omáčku (předem dobře promíchejte, aby se škrob neusadil na dně). Když zhoustne, vypněte oheň a posypte jarní cibulkou.
Video
Poznámky
Dřevěné ucho (木耳, neboli černá houba) je druh jedlé houby běžně používané v čínské kuchyni. Má černou barvu a obvykle se dodává v sušené formě. Před použitím jí namočte do většího množství vody.Při krájení masa namočte sekáček / nůž vodou, maso se pak tolik nelepí. Pokud je to možné, zmrazte vepřové maso tak, aby bylo tuhé. Lépe se pak krájí.Toto jídlo se obvykle podává s rýží, ale můžete ho podávat i s čerstvě uvařenými nudlemi.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇