Zpět
+ porce

Mravenci lezoucí po stromě (Ma Yi Shang Shu 蚂蚁上树)

Dovolte mi představit vám toto super chutné jídlo a ukázat vám, jak si ho připravit ve vlastní kuchyni.
Doba přípravy15 minuty
Doba vaření5 minuty
Celkový čas20 minuty
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Servings: 2

Ingredience

Postup 

  • Nudle namočte do vody o pokojové teplotě asi na 10 – 15 minut, dokud nezměknou. Dávejte pozor, abyste je nenamáčeli příliš dlouho, protože by se rozmočily. Sceďte je a odložte na později.
  • Ve woku rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Krátce orestujte pastu z chilli fazolí (Doubanjiang), poté vmíchejte nasekané nebo mleté ​​vepřové maso, zázvor, rýžové víno a sójovou omáčku. Smažte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Zalijte horkou vodou, nebo vývarem. Poté přidejte cukr, bílý pepř a nudle. Když nudle absorbují většinu vody, přidejte jarní cibulku, česnek a čerstvé chilli (pokud používáte). Promíchejte a vařte 30 sekund a poté ihned podávejte.
  • Toto jídlo se obvykle podává s dušenou rýží spolu s dalšími pokrmy. Lze ovšem podávat i samostatně.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇
QR Code linking back to recipe