Nakrájejte lilek na dlouhé tyčinky, nebo kousky.
Vložte do velké mísy a přelejte vodou, tak aby všechny kousky lilku byly ponořené. Přidejte 1 lžičku soli, dobře promíchejte. Přikryjte poklicí, aby lilek zůstal pod vodou po dobu 15 – 20 minut. Sceďte a osušte.
Všechny ingredience omáčky přidejte do mísy. Dobře promíchejte a dejte stranou.
Posypte lilek kukuřičným škrobem a promíchejte, dokud se lilek rovnoměrně nepokryje tenkou vrstvou škrobu.
Do velké nepřilnavé pánve nalijte olej a zahřívejte při středně vysoké teplotě, dokud nebude horký. Rozložte lilek po dně pánve bez překrývání (možná budete muset vařit ve 2 nebo 3 dávkách). Smažte lilek po jedné i druhé straně, dokud povrch neztmavne a lilek nezměkne, 5 až 7 minut. Přeneste na talíř. Zbývající várku(y) usmažte stejným způsobem. Dávejte pozor, aby se pánev příliš nezahřála a olej nezačal kouřit.
Jakmile je lilek hotový, sundejte pánev ze sporáku. Přebytečný olej slijte a na pánvi ho ponechte pouze 1 polévkovou lžíci. Do pánve přidejte sečuánský pepř. Smažte na středním plameni, dokud kuličky pepře nezhnědnou. Pak je odstraňte. Přidejte vepřové maso. Smažte dokud se nerozdělí na malé kousky. Přidejte jarní cibulku, česnek, zázvor a sušené chilli papričky. Několikrát promíchejte, až se vše rozvoní.
Omáčku znovu promíchejte, aby se kukuřičný škrob úplně rozpustil, a poté nalijte do pánve. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Vraťte lilek do pánve a rychle promíchejte. Chuť, pokud je potřeba, upravte přidáním trochy soli nebo cukru. Vše ihned přendejte na talíř.
Podávejte horké s dušenou rýží.