Kyselé a pálivé nudle (Suān Là Fen 酸辣粉)
Kyselé a pálivé nudle (酸辣粉, Suān Là Fen) jsou ikonickým pokrmem čínské kuchyně, pocházejícím z provincie Sečuán.
Doba přípravy15 minuty minut
Doba vaření15 minuty minut
Celkový čas30 minuty minut
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Porce: 2
Zabraňte ztmavnutí obrazovky
Nudle namočte do teplé vody na 20–30 minut, dokud nezměknou, poté je sceďte.
V hrnci rozehřejte olej na střední teplotu, přidejte česnek, zázvor a sečuánský pepř. Restujte, dokud se neuvolní aroma. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
Přidejte namočené nudle do vroucí polévky a vařte 2–3 minuty, dokud nejsou měkké a prohřáté.
Ochutnejte a případně dosolte podle potřeby.
Podávejte horké, posypané nasekaným koriandrem a praženými arašídy nebo smaženými žlutými fazolemi.
Zmiňte se o tom a napište komentář 👇