Do velkého hrnce přidejte kuře, zelenou cibulku a 3-4 plátky zázvoru a víno na vaření. Poté nalijte tolik vody, aby bylo kuře zakryté. Obsah přiveďte k varu na středním plameni, plamen stáhněte a za mírného varu maso nechte 10 minut dusit.
Vypněte plamen a nechte kuře v hrnci (přikryté) dalších 10 minut.
Během vaření kuřete si připravte ledovou lázeň přidáním ledu a vody do velké mísy.
Opečte arašídy ve studeném woku na mírném ohni, dokud lehce nezhnědnou. Nechte vychladnout a poté je rozdrťte na malé kousky.
Smíchejte všechny ingredience na omáčku dohromady v malé misce.
Když je kuře uvařené, přendejte ho pomocí kleští do ledové lázně. Odstavte dokud kuře zcela nevychladne. Přeneste kuře na prkénko. Odstraňte kosti a poté nakrájejte kuře na kousky a naskládejte do misky.
Kuřecí maso přelijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem a rozdrcenými arašídy
Podáváme s rýží
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇