Kuře se připravuje pošírováním, kdy je nutné aby teplota tekutiny nepřesáhla 95° Celsia, nesmí dojít k varu.
V hrnci přiveďte k varu vodu. Potřebujete jí tolik, aby kuře v ní bylo celé ponořené.
Vložte kuře do vody. Přiveďte zpět k varu, odstraňte veškerou pěnu.
Přidejte neoloupaný zázvor, rozdrcený stranou nože. Přidejte také 2 zelené cibulky, svázané na uzly.
Vložte celé kuře a snižte teplotu na nejnižší možnou úroveň. Přikryté vařte asi 30 minut v sotva vroucí vodě. Takto získáte nejšťavnatěší a nejjemnější kuře. Pro kontrolu do stehna zapíchněte špejli. Pokud už nevytéká růžová šťáva, je kuře uvařené.
Vyjměte kuře z hrnce a opláchněte pod tekoucí studenou vodou.
Zchlaďte ho asi hodinu v hrnci se studenou vodou.
Po vychladnutí kuře naporcujte a nakrájejte, nebo natrhejte na 1 cm široké proužky.
Ostatní
Než se kuře uvaří připravíme si sečuánský pepř, sezamová semínka, arašídy a nakrájíme cibulku.
Opražte sečuánský pepř a rozdrťte ho v hmoždíři na prášek.
Sezamová semínka opražte dozlatova.
Osmažte arašídy dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout. Nakrájejte je na malé kousky.
Bílé části jarní cibulky jemně nakrájejte na proužky.
Naskládejte proužky kuřete doprostřed talíře, navrch přidejte nakrájenou bílou část jarní cibulky. Zalijte omáčkou, ozdobte smaženými arašídy a opečeným sezamem. Podle chuti přelijte ještě lžící chilli oleje. Před konzumací ještě vše dobře promíchejte.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇