Zpět
+ porce

Horké suché nudle (Rè Gān Miàn 热干面)

Horké suché nudle (热干面) jsou pro město Wuhan tím, čím jsou trdelník pro Prahu nebo bagel pro New York.
Doba přípravy15 minuty
Doba vaření10 minuty
Celkový čas25 minuty
Chod: Předkrm, Snídaně
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

  • 240 g čerstvé alkalické nudle

Omáčka

  • 3 lžíce sezamová pasta
  • 3 lžíce sezamový olej
  • 4 lžíce sójová omáčka
  • ½ lžičky cukr

Na nudle

  • ¼ šálku nasekaných konzervovaných hořčičných stonků zha cai, 榨菜 (nebo podle chuti)
  • ¼ šálku nakrájených nakládaných dlouhých fazolí suan dou jiao, 酸豆角 (nebo podle chuti)
  • 2 stroužky česnek mletý
  • chilli olej podle chuti
  • ¼ šálku koriandr nasekaný
  • 2 ks jarní cibulka nakrájená
  • 1 lžička černý rýžový ocet

Postup 

  • Přidejte 3 lžíce sezamové pasty do misky a postupně vmíchejte 2 lžíce sezamového oleje, aby se pasta vyhladila.
  • Poté přidejte sójovou omáčku, 1 lžičku cukru a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Pokud je omáčka stále příliš hustá, přidejte několik kapek teplé vody nebo více sójové omáčky, aby se zředila. Podle chuti dosolíme a dáme stranou. Tuto omáčku si můžete připravit předem.
  • Nudle uvařte podle pokynů na obalu, ale zkraťe čas aby zůstaly žvýkací a al dente. Nudle zceďte a dejte je do velké mísy.
  • Promíchejte nudle se zbývající lžící sezamového oleje, aby se nudle neslepily. Přidejte konzervované ředkvičky, nakládané dlouhé fazole, česnek, chilli olej, koriandr, jarní cibulku, ocet a omáčku. Nudle rychle smícháme a podáváme horké.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇