Brambory oloupejte a nakrájejte je co nejrovnoměrněji na velmi tenké plátky.
Poté tyto plátky položte na plocho a nakrájejte je na velmi jemné proužky.
Po nakrájení brambory dvakrát propláchněte vodou a smyjte z nich škrob. Namočte je na 10-15 minut do velkého množství studené, mírně osolené vody.
Těsně před vařením brambory slijte v cedníku, propláchněte a vytřepejte z nich co nejvíce vody.
Ve woku rozehřejte olej na středním plameni, přidejte sečuánský pepř a míchejte až se rozvoní (dejte pozor, aby se nepřipálil). Vyberte všechny kuličky pepře a olej nechte ve woku.
Nyní přidejte chilli papričky, česnek a krátce smažte.
Přidejte brambory, zesilte oheň a 40 sekund a intenzivně smažte.
Přidejte lehkou sójovou omáčku, trochu cukru, ocet, sezamový olej a sůl. Vše na středním plameni promíchejte, krátce posmažte a podávejte. Ocet přidejte těsně před podáváním.
Poznámky
Sezamový olej můžete vynechat.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇