Zpět
+ servings

Sladké nudle (Tian Shui Mian 甜水面)

Jedním z méně známých, ale naprosto fascinujících pokrmů Sečuánu je Tian Shui Mian (甜水面), sladké nudle.
Doba přípravy1 hodina
Doba vaření10 minuty
Celkový čas1 hodina 10 minuty
Chod: Hlavní jídlo, Předkrm, Snídaně
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

Nudle

  • 300 g hladké mouky asi 2 šálky
  • 140 ml vody
  • 1 špetka soli

Omáčka

Postup 

  • Smíchejte sůl s moukou a poté zalijte vodou. Těsto může být nejprve mírně ztuhlé. Silně hněteme, dokud nebude téměř hladké. Zabalte do plastového obalu a nechte 15 minut odpočívat. Poté pokračujte v hnětení po dobu 2 nebo 3 minut, dobře zabalte, nechte odpočinout dalších 15 minut. Pokud máte dostatek času, více hnětení během procesu učiní nudle žvýkavější. Během 1 hodiny odpočinku můžete 2-4krát hníst.
  • Po zpracování těsta pokračujte v hnětení po dobu půl minuty a poté těsto rozválejte na velký obdélník (tloušťka asi 4 mm až 6 mm). Poté nakrájejte na široké proužky (asi 6 až 8 mm široké). Nudle mírně protáhněte.
  • Velký hrnec s vodou přiveďte k varu a poté osolte. Vložte nudle, vařte asi 3 minuty (silnější nudle 5 minut), dokud nebudou uvařené. Nudle nepřevařte!
  • Nudle přendejte do servírovací mísy, přidejte oslazenou sójovou omáčku, cukr, česnek, chilli olej, sezamovou pastu a pak přidejte prášek sečuánského pepře, drcené arašídy a sezamová semínka. Dobře promíchejte.
  • Ozdobit můžete koriandrem nebo jarní cibulkou.
    Podávejte horké.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇
QR Code linking back to recipe