Kuře Mala nebo také Chongqing kuře je oblíbené po celé Číně a je považováno za klasickou delikatesu. Navzdory svému smrtelně pálivému vzhledu je skutečně vynikající. Jeho původ sahá až do do dynastie Ming.
2ksjarní cibulkynakrájená zvlášť bílá a zelená část
1lžičkasezamového oleje
1lžícesezamových semínekvolitelně
1malá špetka soli
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky o velikosti sousta. Všechno maso dejte do mísy, přidejte přísady na marinádu, promíchejte a nechte 10-15 minut uležet.
Pokud máte celé chilli papričky, nakrájejte je na 1-2 cm kousky, semena vyhoďte.
Sezamová semínka jemně opečte na pánvi, dokud nebudou mít zlatavý nádech.
Vyjměte a vyhoďte zázvor a jarní cibulku z kuřete. Na pánvi rozehřejte 400 ml oleje na vysokém plameni na 190 °C. Přidejte kuře, zamíchejte, aby se oddělilo, a zprudka smažte čtyři minuty dozlatova. Vyjměte z oleje.
Rozehřejte olej na původní teplotu, přidejte kuře a opékejte další tři až čtyři minuty dozlatova a křupava. Vyndejte z pánve.
Přidejte 3½ lžíce čerstvého oleje a ohřejte na střední teplotu. Přidejte pastu z chilli fazolí a míchejte, dokud olej nezčervená. Poté přidejte zázvor, česnek a jarní cibulku a krátce orestujte, dokud se nerozvoní. Přidejte chilli papričky a sečuánský pepř, míchejte, dokud se mírně nepřipálí a nevoní, dávejte pozor, aby se papričky nepřipálily příliš.
Přidejte kuře a zprudka promíchejte, aby se obalilo ve voňavém oleji. Přidejte špetku vína Shaoxing se zbylou solí a cukrem.
Nakonec vmíchejte sezamový olej. Vložte do servírovací misky a posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou. Podávejte se zeleninou a bílou rýží.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇