Nudle namočte do vody o pokojové teplotě asi na 10 – 15 minut, dokud nezměknou. Dávejte pozor, abyste je nenamáčeli příliš dlouho, protože by se rozmočily. Sceďte a odložte na později.
Listovou část pekingského zelí natrhejte na kousky, pevnou bílou část pak nakrájejte na nudličky.
Do studené pánve přidejte olej a celý sečuánský pepř. Na mírném ohni opékejte pepř, dokud se neobjeví intenzivní bublinky a neucítíte jeho vůni. Pomocí špachtle jej vyjměte z pánve. Olej nechte v pánvi.
Zvyšte teplotu na středně vysokou. Přidejte sušenou chilli papričku, česnek a jarní cibulku (zelenou část cibulky si nechte na ozdobu). Smažte, dokud česnek na okraji lehce nezezlátne.
Přidejte bílou část zelí. Za stálého míchání smažte asi 30 sekund. Přidejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a vodu. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo, a poté přidejte listovou část zelí a nudle.
Míchejte a vařte, dokud se omáčka nevstřebá do nudlí a zelí nezměkne (asi 4 minuty). V případě potřeby posypte trochou soli pro dochucení.
Posypte zbývající jarní cibulkou na ozdobu. Podávejte teplé.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇