Zpět
+ porce
smažené skleněné nudle
Vytisknout recept
5 z 24 hodnocení

Skleněné nudle se zelím (白菜炖粉条)

Skleněné nudle s zelím, známé také jako 白菜炖粉条, je klasickým čínským jídlem, které se vyznačuje svou jednoduchostí, chutí a výživovou hodnotou.
Doba přípravy10 minuty
Doba vaření5 minuty
Celkový čas15 minuty
Chod: Hlavní jídlo, Předkrm
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

  • 1 svazek nudlí z mungo fazolí
  • ½ hlávky pekingského zelí 350 - 400 g zelí , nakrájené na 1cm kousky
  • 1 špetka soli
  • 1 ½ lžíce oleje
  • 2-4 ks sušené chilli papričky
  • 2 ks jarní cibulky nakrájené
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžička sečuánského pepře
  • ½ šálku vody cca 100-150ml

Postup 

  • Nudle namočte do vody o pokojové teplotě asi na 10 – 15 minut, dokud nezměknou. Dávejte pozor, abyste je nenamáčeli příliš dlouho, protože by se rozmočily. Sceďte a odložte na později.
  • Listovou část pekingského zelí natrhejte na kousky, pevnou bílou část pak nakrájejte na nudličky.
  • Do studené pánve přidejte olej a celý sečuánský pepř. Na mírném ohni opékejte pepř, dokud se neobjeví intenzivní bublinky a neucítíte jeho vůni. Pomocí špachtle jej vyjměte z pánve. Olej nechte v pánvi.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou. Přidejte sušenou chilli papričku, česnek a jarní cibulku (zelenou část cibulky si nechte na ozdobu). Smažte, dokud česnek na okraji lehce nezezlátne.
  • Přidejte bílou část zelí. Za stálého míchání smažte asi 30 sekund. Přidejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a vodu. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo, a poté přidejte listovou část zelí a nudle.
  • Míchejte a vařte, dokud se omáčka nevstřebá do nudlí a zelí nezměkne (asi 4 minuty). V případě potřeby posypte trochou soli pro dochucení.
  • Posypte zbývající jarní cibulkou na ozdobu. Podávejte teplé.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇