Salát z černých hub (Liangban Mu’er 凉拌木耳)
V čínské kultuře jsou černé houby často spojovány s dlouhým životem a zdravím. Salát z černých hub s sebou nese tuto symboliku a může být vnímán nejen jako chutná pochoutka, ale i jako poselství dobrého zdraví.
Doba přípravy 10 minuty minut
Doba vaření 5 minuty minut
Celkový čas 15 minuty minut
Chod: Předkrm, Příloha
Kuchyně: čínská
Porce: 2
Mód vaření Zabraňte ztmavnutí obrazovky
Houby Ve velké misce namočte sušené černé houby na 1-2 hodiny do studené vody, dokud nebudou plně rehydratované
Propláchněte pod tekoucí vodou, pokud houby mají, odřízněte tuhé stonky. Velké kusy hub natrhejte na kousky velikosti sousta.
Přiveďte hrnec s vodou k plnému varu. Blanšírujte houby 1-2 minuty (podle tloušťky hub).
Opláchněte studenou vodou, aby vychladly a poté dobře sceďte.
Omáčka Do žáruvzdorné misky dejte nasekaný česnek, chilli vločky a mletý sečuánský pepř . Zahřejte olej, dokud nebude kouřit, poté nalijte na česnek a koření. Přidejte sójovou omáčku , rýžový ocet a cukr. Dobře promíchejte. Ve velké misce smíchejte houby, chilli papričku, cibuli a omáčku, dokud se dobře nespojí. Přidejte koriandr.
Na salátu si můžete pochutnat ihned, nebo pro jeho ještě lepší chuť ho dejte na chvíli do lednice vychladit.
Zmiňte se o tom a napište komentář 👇