Zpět
+ porce
Vytisknout recept
5 z 25 hodnocení

Vepřové plátky s houbami (Mu Er Rou Pian 木耳肉片)

Vepřové plátky s houbami jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů v čínské kuchyni. Tento chutný pokrm je rychlý a snadný na přípravu. Přestože krájení může chvíli trvat, smažení trvá méně než 10 minut.
Doba přípravy20 minuty
Doba vaření15 minuty
Celkový čas35 minuty
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

  • 150 g libového vepřového masa nebo panenky nakrájené na plátky
  • šálku šálku sušených černých hub předem namočených
  • 1 ks dlouhá chilli paprička nakrájená na kousky
  • 4 ks stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 3 lžíce rostlinný olej na vaření
  • špetka soli
  • ½ lžíce sojová omáčka

Marinování

  • ¼ lžičky sůl
  • ½ lžíce víno na vaření
  • ½ lžíce sojová omáčka
  • 4 lžíce polévkové lžíce. voda nebo kuřecí vývar
  • ¼ lžičky bílý pepř
  • ½ lžíce ústřicová omáčka
  • 3 lžíce kukuřičný škrob
  • 2 lžičky rostlinný olej na vaření

Postup 

  • Sušené houby 2 až 3krát omyjte a namočte do teplé vody na 15 minut nebo na 1 hodinu do studené vody.
  • Vepřové maso nakrájejte na tenké plátky. Přidejte sůl, víno na vaření, bílý pepř a sójovou omáčku. Maso rukama rozmíchejte, až získá lepkavou strukturu (asi po 2 minutách). Přidejte vodu, poté pokračujte v míchání, dokud se voda dobře nevstřebá. Přidejte kukuřičný škrob, promíchejte. Odstavte na 10 až 15 minut.
  • Přidejte studený olej a dobře promíchejte, aby se oddělily jednotlivé kusy vepřových plátků. Zabrání to přilepení vepřových plátků ke dnu woku.
  • Zahřejte wok nebo pánev. Přidejte kuchyňský olej, aby se vytvořila vrstva vysoká 2-3 cm (množství oleje se neděsíme). Když se olej začne zahřívat, rozprostřete vepřové maso po pánvi a poté je rychle smažte, dokud kousky masa nezblednou. Okamžitě je přeneste ven a nechte stranou.
  • Odlijte přebytečný olej (může být použit na smažení zeleniny). Nechte si v pánvi asi 1 lžíci oleje a orestujte česnek a pepř, dokud se nerozvoní. Přidejte houby, špetku soli a sójovou omáčku, abyste získali základní chuť. Dobře promíchejte.
  • Vraťte vepřové plátky. Rychle a důkladně promíchejte. Podávejte horké!
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇