Vepřové plátky s houbami jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů v čínské kuchyni. Tento chutný pokrm je rychlý a snadný na přípravu. Přestože krájení může chvíli trvat, smažení trvá méně než 10 minut.
Doba přípravy20 minutyminut
Doba vaření15 minutyminut
Celkový čas35 minutyminut
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Porce: 2
Zabraňte ztmavnutí obrazovky
Ingredience
150glibového vepřového masa nebo panenky nakrájené na plátky
Sušené houby 2 až 3krát omyjte a namočte do teplé vody na 15 minut nebo na 1 hodinu do studené vody.
Vepřové maso nakrájejte na tenké plátky. Přidejte sůl, víno na vaření, bílý pepř a sójovou omáčku. Maso rukama rozmíchejte, až získá lepkavou strukturu (asi po 2 minutách). Přidejte vodu, poté pokračujte v míchání, dokud se voda dobře nevstřebá. Přidejte kukuřičný škrob, promíchejte. Odstavte na 10 až 15 minut.
Přidejte studený olej a dobře promíchejte, aby se oddělily jednotlivé kusy vepřových plátků. Zabrání to přilepení vepřových plátků ke dnu woku.
Zahřejte wok nebo pánev. Přidejte kuchyňský olej, aby se vytvořila vrstva vysoká 2-3 cm (množství oleje se neděsíme). Když se olej začne zahřívat, rozprostřete vepřové maso po pánvi a poté je rychle smažte, dokud kousky masa nezblednou. Okamžitě je přeneste ven a nechte stranou.
Odlijte přebytečný olej (může být použit na smažení zeleniny). Nechte si v pánvi asi 1 lžíci oleje a orestujte česnek a pepř, dokud se nerozvoní. Přidejte houby, špetku soli a sójovou omáčku, abyste získali základní chuť. Dobře promíchejte.
Vraťte vepřové plátky. Rychle a důkladně promíchejte. Podávejte horké!
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇