Opilé kuře je vzhledem ke své jednoduchosti a konzumaci za studena považováno za pokrm vhodný pro každou příležitost, zejména během horkých letních dnů.
Smíchejte sůl a sečuánský pepř na malé pánvi. Opékejte na středně mírném ohni, občas pánví zatřeste, dokud se nerozvoní (asi 5 minut). Přendejte na malý talířek a nechte vychladnout.
Kuřecí stehna vykostěte. Kosti dejte stranou do vývaru. Rozklepejte tlustou část masa tak, aby maso bylo rovnoměrně tlusté.
Kuřecí stehna posypte opečenou solí a sečuánským pepřem. Doplňte vínem Shaoxing, zelenou cibulkou a zázvorem. Rukou jemně vmasírujte koření a nechte 15 minut stranou.
Vývar
Přidejte kosti do malého hrnce s vodou, zázvorem, zelenou cibulkou, badyánem a jujubami.
Zahřívejte na středně vysoké teplotě, dokud se nepřivede k varu, poté snižte na středně nízkou teplotu. Vařte 30 minut za občasného sbírání pěny shora. Jakmile bude vývar hotový, nechte ho vychladnout.
Přidejte bobule goji, sůl, cukr a víno Shaoxing. Míchejte, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí. Vývar dejte do lednice, aby úplně vychladl.
Kuřecí maso
Poté, co je kuře marinováno, srolujte každé stehno do pevného špalku, kůží ven.
Položte srolované kuřecí stehno na kus hliníkové fólie. Zabalte fólií, aby bylo zcela utěsněno.
Do hrnce přidejte vodu a přivedete k varu na středně vysokém ohni.
Kuřecí rolky položte na napařovací rošt a vařte v páře na středně vysoké teplotě po dobu 15 až 20 minut, v závislosti na velikosti kuřecích stehýnek. Po 15 minutách zkontrolujte propečenost zapíchnutím párátka do středu kuřete. V případě potřeby nechte vařit dalších 5 minut.
Připravte si ledovou lázeň přidáním ledu a vody do velké mísy. Vložte do ní uvařené kuřecí závitky a nechte zcela vychladnout.
Jakmile jsou kuřecí závitky a solný nálev zcela vychladlé, vyjměte kuřecí stehýnka z fólie a přendejte do hluboké nádoby.
Na nádobu položte síťový cedník, poté sceďte a nalijte na kuře lák. Přidejte bobule goji zpět ke kuřeti, zbytek pevných ingrediencí vyhoďte. Nádobu uzavřete a nechte přes noc marinovat v lednici.
Před podáváním nakrájejte kuře na 1 cm kousky, pokapejte malým množstvím nálevu a ozdobte zelenou cibulkou a plody goji. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě jako předkrm, nebo s rýží jako hlavní chod.
Zajímá vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇