Zpět
+ porce
smažené brambory
Vytisknout recept
5 z 25 hodnocení

Smažené strouhané brambory (Tudou Si 酸辣土豆丝)

Čínské smažené strouhané brambory (tudou si) je jídlo snadné na přípravu, která trvá asi 20 minut.
Doba přípravy15 minuty
Doba vaření5 minuty
Celkový čas20 minuty
Chod: Hlavní jídlo, Příloha
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

Postup 

  • Brambory oloupejte a nakrájejte je co nejrovnoměrněji na velmi tenké plátky.
  • Poté tyto plátky položte na plocho a nakrájejte je na velmi jemné proužky.
  • Po nakrájení brambory dvakrát propláchněte vodou a smyjte z nich škrob. Namočte je na 10-15 minut do velkého množství studené, mírně osolené vody.
  • Těsně před vařením brambory slijte v cedníku, propláchněte a vytřepejte z nich co nejvíce vody.
  • Ve woku rozehřejte olej na středním plameni, přidejte sečuánský pepř a míchejte až se rozvoní (dejte pozor, aby se nepřipálil). Vyberte všechny kuličky pepře a olej nechte ve woku.
  • Nyní přidejte chilli papričky, česnek a krátce smažte.
  • Přidejte brambory, zesilte oheň a 40 sekund a intenzivně smažte.
  • Přidejte lehkou sójovou omáčku, trochu cukru, ocet, sezamový olej a sůl. Vše na středním plameni promíchejte, krátce posmažte a podávejte. Ocet přidejte těsně před podáváním.

Poznámky

Sezamový olej můžete vynechat.
Vyzkoušeli jste tento recept?Zmiňte se o tom @nudlickablog