V misce smíchejte kuře s přísadami na marinádu. Míchejte, dokud nebude kuře rovnoměrně obalené. Nechte marinovat.
V malé misce smícháme ústřicovou omáčku, světlou sójovou omáčku, tmavou sójovou omáčku a bílý pepř. Dáme stranou. Uvařenou a odleželou rýži načechrejte. Snažte se co nejlépe rozbít hrudky.
Zahřejte prázdný wok na středně vysokou teplotu, dokud nebude horký. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje.
Vlijte rozšlehané vejce. Jakmile začne na dně tuhnout, promíchejte. Pomocí stěrky roztrhejte na malé kousky. Vyndejte a dejte stranou.
Do woku nalijte lžíci oleje. Marinované kuře smažte za stálého míchání, dokud nebude hotové asi z 80 %. Vyjměte a dejte stranou.
Do pánve na středně vysokém ohni přidejte lžíci oleje (pokud používáte cibuli, orestujte ji, dokud nebude průhledná). Přidejte rýži. Míchejte, aby se zrnka od sebe oddělila. Nechte rýži opékat za občasného míchání, dokud nebude rýže vysušená a křupavá, asi 5 minut.
Přidejte směs omáčky a míchejte, dokud se rýže rovnoměrně nepokryje omáčkou.
Přidejte osmažené kuře spolu s případnou šťávou z mísy. Za stálého míchání smažte 1 minutu.
Přidejte vejce, zeleninu, jarní cibulku a pokračujte ve smažení dalších 30 sekund. Poté naskládejte všechnu rýži doprostřed pánve, aby se strany pánve rozehřály.
Asi po 20 sekundách rozlejte po obvodu pánve víno Shaoxing a za stálého míchání smažte dalších 20 sekund. Podáváme horké jako hlavní jídlo nebo přílohu.