Olej vlijte do hrnce, přidejte badyán, skořicovou tyčinku, bobkové listy, sečuánský pepř, kardamom, zázvor, hřebíček, případně česnek a šalotku. Na začátku nastavte na střední teplotu a poté, jakmile se olej zahřeje, postupně snižujte teplotu na středně nízkou nebo nízkou. Olej by měl mít teplotu přibližně 110-120 °C a měl by způsobovat, že z koření pomalu stoupají malé bublinky. Takto nechte louhovat minimálně 30 minut, pro dosažení nejlepších výsledků však až 1 hodinu.
Pokud používáte česnek a šalotku, bude olej bublat kvůli obsahu vody v nich, o něco intenzivněji. Jakmile uvidíte bublinky, může se teplota pohybovat mezi 110-120 °C. Pokud si všimnete, že koření prská silněji nebo příliš rychle tmavne, snižte teplotu.
Když česnek a šalotka zhnědnou, vyjměte je z oleje, aby se nepřipálily.
V misce smíchejte chilli vločky a cukr. Z takto vytvořeného prášku postavte jakousi sopku. Nalijte polovinu oleje do otvoru „sopky“ za intenzivního míchání. Pozor! Chilli vločky budou zpočátku prskat. Když postupujete správně, poznáte to podle toho, že ucítíte vůni „popcornu“ – vůbec byste neměli cítit spáleninu. Není špatný nápad vyzkoušet teplotu oleje na malém množství chilli vloček, ale neotálejte, protože olej se rychle ochladí.
Počkejte 7 minut a nalijte polovinu zbývajícího oleje.
Počkejte dalších 5 minut a nalijte zbývající olej.
Chilli vločky a olej po každém zalití promíchejte, aby se teplo z oleje rovnoměrně rozprostřelo. Sůl vmíchejte do chilli oleje až úplně nakonec. Skladujte v čisté sklenici v lednici, vydrží vám tam minimálně půl roku.