Zpět
+ porce
vepřový bůček se zelím
Vytisknout recept
5 z 26 hodnocení

Vepřový bůček se zelím (Gān Guō Bái Cài 乾鍋白菜)

Vepřový bůček se zelím je v Číně známý jako suchý hrnec s čínským zelím. Naučte se, jak udělat toto jednoduché, ale velmi lahodné jídlo.
Doba přípravy10 minuty
Doba vaření7 minuty
Celkový čas17 minuty
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

  • 300 g vepřového bůčku nakrájeného na tenké plátky
  • 1 ks pekingského zelí omytá, osušená a nakrájená na menší kusy
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 lžička čerstvého zázvoru nakrájeného
  • 3 ks zelené cibulky nakrájené na menší kousky
  • 2-3 ks čerstvé chilli papričky

Omáčka

Postup 

  • Nakrájejte vepřový bůček, zelí, česnek, zázvor, zelenou cibuli a chilli papričky podle uvedených pokynů.
  • V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, sůl, Shaoxing rýžové víno, sezamový olej a bílý pepř. Dobře promíchejte, dokud se cukr a sůl zcela nerozpustí.
  • Na rozpáleném woku použijte minimální množství oleje a osmažte vepřový bůček do zlatova. Přesuňte ho na stranu woku.
  • Do woku přidejte česnek, zázvor, zelenou cibuli a chilli papričky. Smažte je krátce, dokud se nerozvoní.
  • Přidejte nakrájené čínské zelí a rychle restujte, dokud se nezačne zelí krčit a získá krásnou křupavost.
  • Přidejte smažený vepřový bůček zpět do woku a zalijte vše připravenou omáčkou. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience pokryly omáčkou.
  • Ohřívejte ještě pár minut, než jsou všechny ingredience dobře promíchané a prohřáté. Hotový Gān Guō Bái Cài podávejte horký, ideálně s rýží.
Vyzkoušeli jste tento recept?Zmiňte se o tom @nudlickablog