Zpět
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
porce
Menší
Normální
Větší
Vytisknout recept
Smažené rýžové nudle s hovězím masem (Gān Chao Niú Hé 干炒牛河)
Tento pokrm spojuje jemnou chuť širokých rýžových nudlí (hé fěn 河粉) a šťavnaté plátky hovězího masa.
Doba přípravy
30
minuty
minut
Doba vaření
10
minuty
minut
Celkový čas
40
minuty
minut
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
čínská
Servings:
2
Mód vaření
Zabraňte ztmavnutí obrazovky
Ingredience
▢
200
g
hovězího masa
svíčková nebo roštěná
▢
200
g
širokých rýžových nudlí
hé fěn
▢
2
lžíce
lžíce lehké sójové omáčky
▢
1
lžíce
lžíce tmavé sójové omáčky
▢
1
lžička
cukru
▢
2
lžíce
lžíce rostlinného oleje
▢
2
stroužky
česneku
nasekané
▢
½
ks
cibule
nakrájená na plátky
▢
50
g
mungo klíčků
▢
2
ks
jarní cibulky
nakrájené na 4cm kousky
▢
1
lžička
kukuřičného škrobu
▢
1
lžíce
vody
na marinádu
▢
Špetka soli a bílého pepře
Postup
Hovězí maso nakrájejte přes vlákno na 3 mm silné plátky a přendejte je do malé misky.
Smíchejte maso s 1 lžičkou
sójové omáčky
, kukuřičným škrobem, solí, bílým pepřem a lžící vody (vývaru). Nechte odpočívat 20-30 minut.
Sušené nudle namočte je do teplé vody podle pokynů na obalu.
Zahřejte wok na vysokou teplotu, přidejte 1 lžíci oleje a krátce osmažte maso do hněda. Vyjměte z woku.
Do woku přidejte další lžíci oleje, osmažte česnek a cibuli, poté přidejte nudle, lehkou a tmavou
sójovou omáčku
a cukr. Rychle promíchejte.
Vraťte maso do woku, přidejte mungo klíčky a jarní cibulky. Promíchejte a smažte, dokud se vše dobře nespojí.
Ihned podávejte.
Poznámky
Pro snazší krájení hovězího masa ho dejte na chvíli do mrazáku, aby bylo pevné, ale ne úplně zmrzlé. Takto se vám bude krájet mnohem lépe.
Zaujal vás tento recept?
Zmiňte se o tom a napište komentář 👇