Zpět
+ porce

Smažené rýžové nudle s hovězím masem (Gān Chao Niú Hé 干炒牛河)

Tento pokrm spojuje jemnou chuť širokých rýžových nudlí (hé fěn 河粉) a šťavnaté plátky hovězího masa.
Doba přípravy30 minuty
Doba vaření10 minuty
Celkový čas40 minuty
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Servings: 2

Ingredience

  • 200 g hovězího masa svíčková nebo roštěná
  • 200 g širokých rýžových nudlí hé fěn
  • 2 lžíce lžíce lehké sójové omáčky
  • 1 lžíce lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • ½ ks cibule nakrájená na plátky
  • 50 g mungo klíčků
  • 2 ks jarní cibulky nakrájené na 4cm kousky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce vody na marinádu
  • Špetka soli a bílého pepře

Postup 

  • Hovězí maso nakrájejte přes vlákno na 3 mm silné plátky a přendejte je do malé misky.
  • Smíchejte maso s 1 lžičkou sójové omáčky, kukuřičným škrobem, solí, bílým pepřem a lžící vody (vývaru). Nechte odpočívat 20-30 minut.
  • Sušené nudle namočte je do teplé vody podle pokynů na obalu.
  • Zahřejte wok na vysokou teplotu, přidejte 1 lžíci oleje a krátce osmažte maso do hněda. Vyjměte z woku.
  • Do woku přidejte další lžíci oleje, osmažte česnek a cibuli, poté přidejte nudle, lehkou a tmavou sójovou omáčku a cukr. Rychle promíchejte.
  • Vraťte maso do woku, přidejte mungo klíčky a jarní cibulky. Promíchejte a smažte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Ihned podávejte.

Poznámky

Pro snazší krájení hovězího masa ho dejte na chvíli do mrazáku, aby bylo pevné, ale ne úplně zmrzlé. Takto se vám bude krájet mnohem lépe.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇
QR Code linking back to recipe