Nudle dlouhověkosti mají dlouhou historii a jsou úzce spjaty s čínskou kulturou a tradicemi. Symbolizují dlouhověkost a přinášejí štěstí a zdraví. Tato víra je založena na jejich délce – dlouhé nudle představují dlouhý život.
Česnek nasekejte nadrobno. Cibuli a houby nakrájejte na plátky. Mrkev na proužky tzv. julienne. Jarní cibulku nakrájejte na delší kousky.
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Obvykle to znamená, že je ponoříte do vařící vody na 3-5 minut, dokud nezměknou, ale zůstanou žvýkavé (na skus). Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavilo vaření.
Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středně vysokou teplotu. Přidejte nasekaný česnek, cibuli a smažte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund.
Přidejte mrkev a houby. Smažte asi 2-3 minuty, dokud mrkev nezměkne.
Přidejte uvařené nudle a vše dobře promíchejte.
Přidejte sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, sezamový olej a kuřecí vývar nebo vodu. Promíchejte, aby se nudle dobře obalily v omáčce. Nechte vařit, dokud se tekutina trochu neodpaří a omáčka nezhoustne. Asi 2-3 minuty.
Podle potřeby přidejte sůl a pepř.
Nudle podávejte horké, můžete je ozdobit jarní cibulkou, sezamovými semínky nebo koriandrem.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇