Jídlo vařené s minimem ingrediencí, hotové během několika minut. Míchaná vejce s rajčaty je čínský pokrm, který musíte vyzkoušet. Budete překvapeni, jak báječně chutná!
Vyberte dostatečně zralá rajčata (šťavnatá), ze kterých odstraňte stopky a nakrájejte je na malé kousky.
Pomocí metličky rozšlehejte vejce s malou špetkou soli a pepře, dokud nevznikne malá vrstva jemných bublin. Vzduch uvnitř vaječné tekutiny způsobí, že vejce budou nadýchané a jemné. Do vajec můžete přidat trochu rýžového vína. Budou nadýchanější.
Ve woku zahřejte olej, dokud nebude opravdu horký a nalijte do něj vaječnou tekutinu. Počkejte několik sekund, dokud směs neztuhne. Okamžitě stáhněte oheň a poté vejce rozdělte na menší kousky, vyjměte je z woku a dejte stranou.
Do woku přidejte ještě trochu oleje, zvyšte teplotu a přidejte rajčata, případně i jarní cibulku. Smažte dokud rajčata nepustí šťávu a nezměknou. Poté přidejte 2 lžičky cukru a ½ lžičky soli.
Přidejte vejce, která jste si dali stranou, krátce orestujte, promíchejte a ihned podávejte. Ozdobit můžete zbylou nakrájenou jarní cibulkou.
Poznámky
Neváhejte přidat další cibulku, více, či méně koření atd. Upravte tento recept, aby vám chutnal! Tradičně podávejte s rýží.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇