4ksjarní cibulkypouze bílá část, nakrájená na plátky
1lžičkasezamového oleje
1stroužekčesnekujemně nasekaný
150gkuřecího, vepřového masa (nebo krevet)maso nakrájené a předvařené
1lžičkacukru
2lžíceoleje
1špetkasoli
1špetkabílého pepře
Obloha
1lžičkasezamová semínka
4ksjarní cibulkynakrájená zelená část
Postup
Omáčka
V malém hrnci smíchejte ústřicovou omáčku, světlou a tmavou sójovou omáčku, sezamový olej, kukuřičný škrob, bílý pepř, česnekový prášek a cukr s vodou pokojové teploty (nebo nesoleným vývarem).
Za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 1 minutu, dokud omáčka nezhoustne na konzistenci řídkého sirupu (nepřevařujte, omáčka chladnutím dále houstne). Dejte stranou.
Omeleta
V misce rozšleháme vejce.
Přidejte fazolové klíčky, zelenou cibulku, maso nebo krevety, sůl a pepř. Promíchejte.
Zahřejte prázdný wok na vysokou teplotu, dokud nebude horký. Nalijte lžíci oleje. Když je olej horký, přidejte vaječnou směs. Snižte teplotu na středně nízkou a smažte dozlatova po obou stranách.
Opakujte se zbývající vaječnou směsí a vytvořte 4 omelety.
Přesuňte omeletu na talíř. Přelijte omáčkou. Poosypte sezamovými semínky a zelenou cibulkou.
Podávejte s rýží.
Poznámky
Syrové maso nejprve uvařte, poté nakrájejte na kostičky a vmíchejte do vaječné směsi. Mleté (na jemno nasekané) maso se v pohodě uvaří během smažení.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇