Zpět
+ porce
Míchaná vejce s rajčaty
Vytisknout recept
5 z 55 hodnocení

Míchaná vejce s rajčaty (番茄炒鸡蛋)

Jídlo vařené s minimem ingrediencí, hotové během několika minut. Míchaná vejce s rajčaty je čínský pokrm, který musíte vyzkoušet. Budete překvapeni, jak báječně chutná!
Doba přípravy5 minuty
Doba vaření5 minuty
Celkový čas10 minuty
Chod: Hlavní jídlo, Snídaně
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

  • 2 střední rajčata
  • 3 velká vejce
  • 1 jarní cibulka
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1-2 lzíce rýžového vína Shaoxing volitelně

Postup 

  • Vyberte dostatečně zralá rajčata (šťavnatá), ze kterých odstraňte stopky a nakrájejte je na malé kousky.
  • Pomocí metličky rozšlehejte vejce s malou špetkou soli a pepře, dokud nevznikne malá vrstva jemných bublin. Vzduch uvnitř vaječné tekutiny způsobí, že vejce budou nadýchané a jemné. Do vajec můžete přidat trochu rýžového vína. Budou nadýchanější.
  • Ve woku zahřejte olej, dokud nebude opravdu horký a nalijte do něj vaječnou tekutinu. Počkejte několik sekund, dokud směs neztuhne. Okamžitě stáhněte oheň a poté vejce rozdělte na menší kousky, vyjměte je z woku a dejte stranou.
  • Do woku přidejte ještě trochu oleje, zvyšte teplotu a přidejte rajčata, případně i jarní cibulku. Smažte dokud rajčata nepustí šťávu a nezměknou. Poté přidejte 2 lžičky cukru a ½ lžičky soli.
  • Přidejte vejce, která jste si dali stranou, krátce orestujte, promíchejte a ihned podávejte. Ozdobit můžete zbylou nakrájenou jarní cibulkou.

Poznámky

Neváhejte přidat další cibulku, více, či méně koření atd. Upravte tento recept, aby vám chutnal! Tradičně podávejte s rýží.
Vyzkoušeli jste tento recept?Zmiňte se o tom @nudlickablog