Zpět
+ porce

Jednoduché nudle (Yáng Chūn Miàn 陽春面)

Yang Chun Mian je ukázkou jednoduchosti v čínské kuchyni. Základní recept zahrnuje tenké pšeničné nudle. Ty se vaří ve vroucí vodě a poté se podávají v horkém vývaru z kuřecího nebo vepřového masa.
Doba přípravy5 minuty
Doba vaření10 minuty
Celkový čas15 minuty
Chod: Hlavní jídlo, Polévka, Snídaně
Kuchyně: čínská
Servings: 2

Ingredience

  • 220 g nudlí - čerstvé nebo sušené
  • 6 šálků nesoleného vývaru kuřecího,hovězího nebo zeleninového
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžičky tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce sádla nebo 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 2 ks jarní cibulky jemně nasekané
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • sůl podle chuti

Postup 

  • Uvařte nudle podle návodu na obalu.
  • Zatímco se nudle vaří, přiveďte k varu v jiném hrnci vývar.
  • Do misky na nudle přidejte vepřové sádlo, světlou sójovou omáčku, tmavou sójovou omáčku a cukr.
  • Nalijte do misky horký vývar. Dobře promíchejte a případně dochuťte.
  • Jakmile jsou nudle uvařené, sceďte je a přidejte do mísy s vývarem a posypte nakrájenou jarní cibulkou.
  • Ihned podávejte.

Poznámky

Pokud chcete nějakou zelenou zeleninu, jako je Bok Choy nebo hlávkový salát, blanšírujte je a položte na nudle.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇
QR Code linking back to recipe