Jarní nudle jsou velice univerzální jídlo a existuje mnoho variant a doplňků. S trochou experimentování si je můžete upravit podle svého vkusu a vychutnat si tak lahodný kousek čínské kuchyně.
Doba přípravy10 minutyminut
Doba vaření15 minutyminut
Celkový čas25 minutyminut
Chod: Hlavní jídlo, Předkrm, Příloha
Kuchyně: čínská
Porce: 2
Zabraňte ztmavnutí obrazovky
Ingredience
6ksjarní cibulkycca 225g (omyté, důkladně osušené a nakrájené)
Jarní cibulku omyjte a poté důkladně osušte papírovými utěrkami. Odstřihněte konce. Nakrájejte je na dlouhé části a pak každý kus podélně rozpůlte.
Nalijte olej do pánve a přidejte jarní cibulku. Nechte smažit na středním ohni. Jakmile bílá část jarní cibulky zezlátne, vyndejte ji. Olej nechte ve woku.
Vypněte oheň a nechte olej asi minutu vychladnout. Poté opatrně vlijte směs světlé sójové omáčky, tmavé sójové omáčky a cukru. Promíchejte a nechte zbývající teplo oleje úplně rozpustit cukr.
Přiveďte hodně vody k varu. Přidejte nudle a nechte vařit, dokud nebudou uvařené.
Scezené nudle přendejte do woku. Promíchejte, aby se každý pramen nudlí rovnoměrně pokryl omáčkou.
Nandejte nudle do servírovacích misek a ozdobte smaženou cibulkou.
Poznámky
1. Kromě tradičního výběru čínských pšeničných nudlí klidně použijte rýžové nudle, soba nudle nebo třeba italské špagety.2. Pokud olej není dostatečně horký a po zalití sójové omáčky a cukru se neobjeví žádné bublinky, zapněte oheň, aby se omáčka krátce zahřála.3. Omáčky můžete udělat větší množství a uložit ji do lednice, kde vydrží až měsíc. Smaženou jarní cibulku spotřebujte do 3 dnů.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇