Zpět
+ porce
smažené nudle
Vytisknout recept
5 z 65 hodnocení

Čínské smažené nudle (Chow Mein 炒面)

Existují desítky variant tohoto pokrmu. Všechny varianty tohoto klasického pouličního jídla vznikly proto, že se díky čínským dělníkům rozšířilo po celém světě.
Doba přípravy10 minuty
Doba vaření5 minuty
Celkový čas15 minuty
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská
Porce: 2

Ingredience

Pro kuřecí smažené nudle

  • 200 g kuřecí prsa
  • ½ lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička sezamového oleje

Na omáčku

  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 špetka černého pepře čerstvě umletého

Na restování

  • 2 lžíce oleje – rozdělené
  • 1 ks jarní cibulky nakrájený na bílé a zelené části
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 2-3 ks chilli papričky nakrájené – podle chuti
  • 1 ks bok choy nakrájené (nebo pekingské zelí)
  • 80 g fazolových klíčků – asi 1½ šálku
  • 400 g hotových chow mein nudlí čínských vaječných nudlí

Postup 

  • Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s kukuřičným škrobem, solí a vodou. Nalijte sezamový olej. Míchejte, aby se prsa rovnoměrně obalila.
  • Smíchejte světlou sójovou omáčku, tmavou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a černý pepř. Dejte stranou.
  • Rozehřejte wok/pánev, dokud nebude velmi horká. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje. Vmíchejte kuřecí plátky. Smažte, dokud neztratí růžovost a nezblednou (nepřevařujte). Dejte stranou.
  • Do woku nalijte zbývající 1 lžíci oleje. Provoňte česnek, čerstvé chilli a bílou část jarní cibulky. Vložte nudle. Za stálého míchání smažte asi 1 minutu.
  • Přidejte kuře, bok choy a fazolové klíčky a poté zalijte omáčkou. Míchejte a míchejte, dokud se koření rovnoměrně nerozloží a vše se rozpálí.
  • Ozdobte zelenou částí jarní cibulky a ihned podávejte. Pokud chcete, pokapejte trochou domácího chilli oleje.
Vyzkoušeli jste tento recept?Zmiňte se o tom @nudlickablog