Zpět
+ servings

Smažené nudle s hovězím masem (Niú Ròu Chao Miàn 牛肉炒面)

Smažené nudle s hovězím masem mají v čínské kuchyni dlouhou historii. Nudle byly ve starověké Číně velmi oblíbené pro svou sytost a snadnou přípravu.
Doba přípravy15 minuty
Doba vaření5 minuty
Celkový čas20 minuty
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská, čínsko-americká
Porce: 2

Ingredience

  • 200 g hovězí roštěné nakrájené na tenké plátky
  • 200 g vaječných nebo pšeničných nudlí
  • 1 lžička sójové omáčky na marinádu
  • 1 lžička ústřicové omáčky na marinádu
  • ½ lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 ks cibule nakrájená na plátky
  • ½ ks červené papriky nakrájené na proužky
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku nasekaný
  • 2 ks jarní cibulky nakrájené na kousky
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup 

  • Smíchejte maso se sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, kukuřičným škrobem, sezamovým olejem a bílým pepřem. Nechte marinovat alespoň 15 minut.
  • Nudle uvařte podle návodu, opláchněte studenou vodou a lehce je pokapejte olejem, aby se nelepily.
  • Ve woku rozehřejte 1 lžíci oleje a maso rychle osmahněte, dokud se nepropeče. Vyjměte a dejte stranou.
  • Přidejte další lžíci oleje, osmahněte česnek, cibuli a papriku. Po chvíli přidejte nudle, světlou a tmavou sójovou omáčku a promíchejte.
  • Vraťte maso do woku, přidejte jarní cibulky a vše krátce promíchejte.
Zaujal vás tento recept?Zmiňte se o tom a napište komentář 👇
QR Code linking back to recipe