Smažené nudle s hovězím masem (Niú Ròu Chao Miàn 牛肉炒面)
Smažené nudle s hovězím masem mají v čínské kuchyni dlouhou historii. Nudle byly ve starověké Číně velmi oblíbené pro svou sytost a snadnou přípravu.
Doba přípravy15 minuty minut
Doba vaření5 minuty minut
Celkový čas20 minuty minut
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: čínská, čínsko-americká
Porce: 2
Zabraňte ztmavnutí obrazovky
Smíchejte maso se sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, kukuřičným škrobem, sezamovým olejem a bílým pepřem. Nechte marinovat alespoň 15 minut.
Nudle uvařte podle návodu, opláchněte studenou vodou a lehce je pokapejte olejem, aby se nelepily.
Ve woku rozehřejte 1 lžíci oleje a maso rychle osmahněte, dokud se nepropeče. Vyjměte a dejte stranou.
Přidejte další lžíci oleje, osmahněte česnek, cibuli a papriku. Po chvíli přidejte nudle, světlou a tmavou sójovou omáčku a promíchejte.
Vraťte maso do woku, přidejte jarní cibulky a vše krátce promíchejte.
Zmiňte se o tom a napište komentář 👇