ShaoXing
- Recepty
Kuře Kung Pao (Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁)
V sečuánské restauraci Sichuan PoPo nám připravili úžasné kuře Kung Pao. Jídlo po kterém vám neshoří jazyk je jen trochu…
Číst dál » - Suroviny
Rýžové víno Shaoxing (绍兴酒): Klíč k autentické čínské chuti
Přemýšleli jste někdy, proč vaše domácí čínské jídlo nechutná jako to, které dostanete v restauraci? Důležitým chybějícím prvkem může být právě…
Číst dál » - Recepty
Dvakrát vařený bůček (Hui Guo Rou 回锅肉)
Dvakrát vařený bůček (回鍋肉, huí guō ròu) je tradiční sečuánské jídlo. Hui Guo Rou, znamená doslova „maso, které se vrátilo…
Číst dál » - Recepty
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qie Zi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Lilek (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál » - Recepty
Kuře s černými fazolemi (Dou Chi Ji Ding 豆豉雞丁)
Toto je mírně zjednodušená verze vynikajícího jídla z Hunanského města Liuyang.
Číst dál » - Recepty
Míchaná vejce s rajčaty (番茄炒鸡蛋)
Míchaná vejce s rajčaty je jednoduchý, ale lahodný pokrm, který je skutečně čínským národním jídlem.
Číst dál »