Chinkiang
- Recepty
Kuře Kung Pao (Gong Bao Ji Ding 宫保鸡丁)
V sečuánské restauraci Sichuan PoPo nám připravili úžasné kuře Kung Pao. Jídlo po kterém vám neshoří jazyk je jen trochu…
Číst dál » - Recepty
Kuře podivuhodné chuti (Guài Wèi Jī Sī 怪味鸡丝)
Klasické, studené sečuánské kuřecí jídlo s neobvyklým názvem. Toto slavné sečuánské jídlo je stejně ohromující, jak jeho název napovídá. Kuře podivuhodné…
Číst dál » - Suroviny
Chinkiang ocet (镇江香醋): Tajemství čínské kuchyně
Čínská kuchyně je plná neuvěřitelných chutí a výrazných ingrediencí, které dodávají pokrmům jedinečný charakter. Jednou z nejzajímavějších a nejznámějších přísad, které obohacují čínská…
Číst dál » - Recepty
Lilek s česnekovou omáčkou (Yu Xiang Qie Zi 鱼香茄子)
Čínský lilek s česnekovou omáčkou – tato klasická pochoutka je také známá jako Fish Fragrant Lilek (Lilek s rybí vůní), což je…
Číst dál » - Recepty
Smažené strouhané brambory (Tudou Si 酸辣土豆丝)
Recept na smažené strouhané brambory je v Číně velmi populární a existuje mnoho způsobů, jak přistupovat k jeho vaření.
Číst dál » - Recepty
Pikantní polévka (Hot and Sour Soup 酸辣汤)
Pikantní, nebo také ostrokyselá polévka. Když si ji připravíte doma, můžete si sami kontrolovat úroveň kyselosti a pálivosti.
Číst dál »