Tipy a nápady

Jak na to, aby se wok nepřipaloval

Jediná technika, kterou potřebujete, aby se jídlo nepřichytilo k pánvi wok. Už žádné jídlo, které se vám přichytí na pánev wok a připeče se nebo spálí!

Jednoduše předehřejte wok PŘED přidáním oleje.

Netřeba dodávat, že vždy začněte s čistou, nejlépe „zajetou“ pánví wok z uhlíkové oceli. Tuto metodu je možné použít i na kvalitní litinové a nerezové pánve. Rozhodně to nezkoušejte na pánvi s nepřilnavým povrchem! Zahřátí takového nádobí na takto vysokou teplotu může poškodit nepřilnavý povlak.

Jak tedy poznáte, že je pánev dostatečně rozpálená? Jednoduše zahřívejte, dokud se z pánve nezačne kouřit.

wok

Pokud používáte pánev z nerezové oceli (ze které se kouřit příliš nebude), přidejte pár kapek vody. Když je pánev dostatečně rozpálená, měly by kapky tančit jako perly.
Olej rovnoměrně rozlijte, aby zcela pokryl varnou plochu pánve.
Pro dosažení nejlepších výsledků nechte potraviny, zejména maso, ohřát na pokojovou teplotu.
Při smažení ryb, steaků nebo jiných velkých kusů je před vložením do pánve nezapomeňte osušit papírovou utěrkou.

Někdo se možná obává příliš vysokých teplot oleje, které mohou způsobit, že některé oleje se při vaření přepálí. Nebo možná recept vyžaduje pro začátek nízkou, nebo střední teplotu. Nemusíte se bát! Jakmile wok předehřejete na teplotu, že začne kouřit, můžete teplotu snížit a před přidáním oleje nechat wok nebo pánev trochu vychladnout a poté ji zahřát na požadovanou teplotu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Back to top button